Kodeks

Forfatter: Gudrun Østergaard

Oprindeligt udgivet på Forlaget Calibat i hardcopy 08.01.2018

Udgivelsesdato e-bog: 01.02.2020

Forlag: KRABAT

Sprog: Dansk

Sider: 143

Målgruppe: Fra 13 år

En voldsom smerte fik mig til at falde ned på knæ med hænderne om mit hoved. Hans knyttede hånd var lige ud for mit ansigt nu. En stor tot af mit hår stak ud mellem hans fingre.”Hold kæft, hvor han piver,” lød det fra den anden. ”En fucking tøs.”Hans sorte bomberjakke var lynet helt op. Jeg forsøgte at rejse mig op, men Jakken lagde en hånd oven på mit hoved og trykkede mig ned på knæ igen.”Du bliver bare siddende,” hvæsede han og rakte om bag mig og tog min guitar. ”Hvad fanden, sidder du og spiller bøssesange her helt alene?”

Jon og hans ven Khalil bor i et kvarter nogle nok ville kalde en flygtningeghetto, hvilket ikke er så skidt som det lyder. Men freden forsvinder, da nynazister begynder at hærge rundt. De håner og overfalder dem, de kalder perkere og bøssesvin, og Jon og Khalil er begge i skudlinjen. Men så dukker pigen Vigga op, og hun finder sig ikke i noget som helst.

Kodeks er en fortælling om venskabet mellem tre unge, der bliver konfronteret med valget mellem tilgivelse og hævn – og må betale prisen for deres valg.