Organisationen

Forlaget KRABAT er stiftet af tre forfattere som alle har deres rødder i Forlaget Calibat. De bringer ånden fra Calibat med videre, en ånd som drejer sig om vidunderlige fortællinger, fairness i alt, læselyst og vigtigheden af sjov og spas.

De tre stiftere er:

Tanja R Bisgaard

Tanja Bisgaard – Monsterbossen

Tanja er direktør for forlaget. Hun er uddannet i økonomi og ledelse med en MSc fra London School of Economics and Political Science. I KRABAT har hun fingrene i en masse forskelligt – alt fra den daglige drift til regnskabet til kontakterne med forfatterne. Tanja er også forfatter og er blandt andet i gang med en serie om nordisk mytologi og vikingetiden.

Se mere om Tanja som forfatter her.

Hanne Rump

Hanne Rump – SalgsMonster

Hanne er uddannet civilingeniør med en MSc fra Aalborg Universitet i international teknologiledelse. I KRABAT har hun fingrene i en masse forskelligt – alt fra den daglige drift til hjemmeside, SoMe etc., og hun er redaktør på forlaget. Desuden pønser hun på at internationalisere forlaget i fremtiden. Hanne er også forfatter, bla til en magisk serie til tweens

Se mere om Hanne som forfatter her.

Helle Perrier

Heller PerrierKreativitetsMonster

Heller er Krabattens kunstneriske ledestjerne. Hun er uddannet i litteraturvidenskab og anvendt visuel kommunikation. Helle har  ud over sit arbejde som forfatter skrevet anmeldelser og artikler om brætspil, film, bøger og musik til forskellige medier. Hos KRABAT er det Helle, der varetager de kreative aspekter af udgivelsesprocessen

Se mere om Helle som forfatter her.

Ud over de tre stiftere findes der på Forlaget KRABAT et stort antal feelancere, som tæller illustratorer, grafikkere, redaktører og korrekturlæsere.

Emil Blichfeldt

Emil Blichfeldt –      ManusMonster

Emil er en af dem som vurderer manuskripters potentiale hos KRABAT. Han har skrevet mere end 40 bøger over de sidste 20 år, arbejdet 10 år som boganmelder på Weekendavisen samt 7 år som forlægger og redaktør på Forlaget Calibat. Hans fokus er korte spændende bøger med noget på hjerte.

Inge Greis

Inge GreisRedaktør- og KorrekturMonster

Inge er en af Krabattens redaktører. Hun har altid holdt af at bruge og lege med sproget, og har siden 2006 arbejdet med manuspleje og korrekturlæsning. Nogle vil måske mene, Inge går i meget små sko, når hun retter tekster, men hun vil hellere gå helt ned i de små petitesser, end sende noget ud, som kan fremstå sjusket. Inge har især en kæphest omkring udtryk, der lyder som fordansket engelsk, når nu det danske sprog i sig selv har så meget godt at byde på. Og så er hun stor fan af det gamle komma!

Tenna Vagner

Tenna Vagner –  RedaktørMonster

Tenna Vagner er født i 1978. Ud over at være forfatter er Tenna tilknyttet Krabat som freelance redaktør og arbejder på tværs af flere genrer og aldersgrupper. Tenna sætter en ære i den grundige, men sjove redigeringsproces og vægter forfatterens trivsel højt. Hos Tenna får man både penne-pisk, udfordrende sparring, men også en omsorgsfuld tilgang med stor respekt for forfatterens arbejde. 

Manfred Christiansen

Manfred Christiansen – GrafikMonster

Manfreds rolle hos Krabat er som grafisk designer. Ud over et grafisk øje er han også selv forfatter med to udgivne romaner og en novellesamling, samt en snes enkeltstående noveller udkommet i forskellige antologier eller magaziner. En enkelt oversættelse af tysk en roman fra 1920 er det også blevet til. Når han ikke laver grafik eller skriver, studerer han på Københavns Universitet, og forsøger at få sin kandidatgrad inden for germanistik med kunsthistorie som sidefag.

Rikke Lindskov Loft – IllustratorMonster

Rikke blev bidt af en gal tegneserie som barn, og har siden lidt af kronisk tegneglæde med en forkærlighed for fantasy og mytologiske væsner.
Rikke har tidligere illustreret bogen ’Doktor Nukleus: Dommedagsscenariet’ skrevet af Lars Kramhøft fra forlaget Calibat. Hun har derudover bidraget til adskillige udgivelser fra tegneserierforlaget Ondskabens Flydende Vatikan og illustrationer til kortspillet Bella Sara.
Det er muligt at finde mange af Rikkes tegninger på internettet. 

Aske Schmidt Rose

Aske Schmidt Rose – IllustratorMonster

Aske er uddannet grafisk fortæller fra The Animation workshop i 2017. Han har lavet et hav af illustrationer til bla. Calibat. Derudover har han tegnet billedbøgerne ”Vildfaren” og ”Bjergtaget” skrevet af Dennis Gade Kofod. Aske har en forkærlighed for det fantasktiske og mener, at det kan skabe forundring, nysgerrighed og empati, som han håber at kunne give videre til børn i alle aldre.

Se hans hjemmeside her

Illustrator

Thomas Hjorthaab – IllustratorMonster

Thomas er uddannet tegneserietegner i 2012 fra Serieskolan i Malmö og har siden arbejdet fuld tid som illustrator af primært børnebøger. Blandt de bøger, som Thomas har illustreret, findes Johans Olsens bøger Bogen om verden og Hvad er et æg?, Stine Josefine Diges billedbog Ulveungen Urds uhyggelige halloween, Teddy Vorks Mare, mare, minde og Det bortførte bogstavThomas har også selv skrevet to billedbøger. 
Ved siden af sit arbejde som illustrator og forfatter har Thomas også lavet animationer til musikvideoer, tv og tegnefilm for blandt andet Wulffmorgenthaler.
 
Synne Kristine Eriksen

Synne K. Eriksen – Manus- og RedaktørMonster

Synne er en af dem som foretager manuskript vurderinger hos KRABAT. Herudover er hun redaktør.

Hun er forfatter, tidligere dansk- og historielærer og har en BA i statskundskab. Hun interesserer sig for al slags litteratur, men føler størst godhed for fantasy – for længslen og eventyret, skønheden og det onde, helst oplevet fra sofaen. For Synne er de bedste bøger dem, der formår at løfte læseren ud af nuet og ind i et andet univers. 

Se hendes hjemmeside her

Morten Svenson

Morten Svenson – Manus- og RedaktørMonster

Morten er en af dem som foretager manuskript vurderinger hos KRABAT. Han er dansklærer og it-vejleder og har læst litteraturvidenskab og dansk på Københavns Universitet. 
Når det gælder litteratur, læser Morten bredt, men hans hjerte banker særligt for den fantastiske litteratur – særligt science fiction. Han lægger vægt på et godt plot og troværdige karakterer, og har stor respekt for, at enhvert manuskript repræsenterer hjerteblod for forfatteren. Morten betragter det som en livslang mission at få danskerne til at lægge deres nordiske krimier fra sig og en gang imellem kaste sig over den fantastiske litteratur”.

Vibeke Vestergaard – KorrekturMonster

Vibeke er sprognørd og sætter en dyd i at luse fejl ud og finpudse sproget. Hendes mission er, at teksten skal præsentere sig bedst muligt, så læseren fordyber sig i fortællingen. Vibeke har en HD i informationsteknologi fra Aarhus School of Business, og med en baggrund som professionel tester er hun kvalitetsbevidst og har sans for detaljer. Det udnyttes til fulde, når hun læser korrektur på en tekst. Ikke desto mindre har hun et mål om at tage en egentlig korrekturlæseruddannelse. Vibeke er selv forfatter og har fået udgivet to noveller. Hun er især fascineret af de fantastiske genrer.

Christoffer Gertz Bech – IllustratorMonster

Han ville egentlig gerne være kunstner, men det ved alle, at man ikke kan leve af, så han sørgede for at tage en uddannelse, så han havde noget at falde tilbage på. Den kandidatgrad, han endte med at få – i filosofi og oldgræsk – har naturligvis vist sig at være endnu mere brødløs end billedkunsten, men heldigvis har han også sørget for at dygtiggøre sig som billedmager med en solid, klassisk skoling og en uomtvistelig kærlighed til såvel guldalderkunst som tegneserier. Udover at illustrere bøger har han også skrevet digte og en bog om absintens historie.

Se hans hjemmeside her.

Emilia Rubæk – IllustratorMonster

Emilia er uddannet som illustrator fra Kunstakademiets Designskole med Master i Visual Storytelling i 2017, og har siden da arbejdet som freelancer i København, hvor hun arbejder med alt fra min egen kunst, børnebøger til vægmalerier, storyboarding og udvikling af visuelt materiale til museumsudstillinger. 
Emilia har en stor forkærlighed for det eventyrlige og magiske, den gode fortælling og de bøger, der tager os i hånden og sætter afsted mod nye verdener. Hun er vinder af KRABATs illustratorkonkurrence til en sci-fi udgivelse.